Vašečka žiada, aby Fico vysvetlil závažnú situáciu na Generálnej prokuratúre SR

01.05.2013 Bratislava

Poslanec hnutia OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti Richard Vašečka iniciuje zasadnutie Výboru pre obranu a bezpečnosť SR. Chce, aby premiér Robert Fico prišiel na pôdu výboru vysvetliť dôvody, prečo musí dnešným skráteným legislatívnym konaním o zákone o organizácii Ústavného súdu Slovenskej republiky v priamom prenose pochovať demokratické princípy tejto krajiny.
„Vyzývam predsedu vlády Roberta Fica, aby vysvetlil, čo také vážne sa stalo na generálnej prokuratúre od 25. apríla, že dnes porušil vlastné slová, že novela zákona o Ústavnom súde nebude riešená v zrýchlenom konaní. Ak sú tie skutočnosti citlivé, nech ich príde vysvetliť poslancom výboru pre obranu a bezpečnosť. Pokiaľ sa zachová zbabelo a svoje konanie vysvetliť odmietne, neostáva nám nič iné, len sa zmieriť s tým, že túto vládu vedie človek, ktorý klame,“ tvrdí Vašečka.
Vašečka sa zároveň listom obracia aj na premiéra Roberta Fica, aby sa zasadnutia výboru zúčastnil. „Dovolím si Vás požiadať, aby ste v čo najkratšej dobe, najneskôr na najbližšom zasadaní Výboru pre obranu a bezpečnosť NR SR, podali správu o súčasnom stave na generálnej prokuratúre SR a uviedli závažné informácie, ktorými disponujete. Pokiaľ si tieto informácie vyžadujú ochranu, navrhujem rokovanie Výboru v neverejnom režime,“ píše v liste Vašečka.

R. Vašečka
 

Vyberte región